Потписана сарадња између СРП „Братство“ и Руског културног центра „Русский мир“ Бањалука

Потписана сарадња између СРП „Братство“ и Руског културног центра „Русский мир“ Бањалука

 

На радост свих љубитеља руске културе у Бањалуци и шире данас је у просторијама Руског центра потписан споразум о сарадњи између СРП „Братство“ и Руског културног центра „Русский мир“у  Бањалуци.

СРП „Братство“ и Руски центар сарађиваће у областима промоције руске културе, језика, историје, образовања, спортско-забавних садржаја, информисања те у другим областима битним за српско-руске односе. Исто тако сарадња ће се вршити и са циљем повезивања и унапређења сарадње између студента Универзитета у Бањој Луци и студента у Русији и Бјелорусији.

Руски центар ће пружити помоћ СРП „Братство“ при рјешавању проблема простора за реализацију пројеката везаних за промоцију српско-руских односа. Први пројекат на којем ће стране сарађивати биће пројекат под називом „У сусрет Русији 3“ због чага нам је посебно драго јер је то пројекат који је намјењен студентима и младима из цијеле РС са циљем да им омогућимо да посјете Русију.

Од  данас СРП „Братство“  ће обављати сав посао око пријава учесника за пројекат „У сусрет Русији 3“ у просторијама Руског центра, гдје ћемо се боравити три пута седмично, понедељком од 17-18, петком од 18-19 часова те сриједом по потреби од 19-20 часова. Такође у овим терминима ћете моћи и да  добијете информације о условима студирања у Русији, љетњим школама руског језика, укључивању у редиакцију нашег часописа „Газета“ и наравно и да се учланите у нашу организацију.