У шест корака успешно до студија у Русији

Наша организација већ девет година успешно ради на промоцији стипендија за одлазак на студије у Русију.

Као резултат дугогодишњег рада, заинтересовани за студирање у Русији могу да добију све потребне информације на једном месту. Заједно пролазимо кроз све кораке са циљем да успешно аплицирате за студије у Русији.

У шест корака успешно до студија у Русији:

 1. информације о програму стипендија
 2. помоћ и сугестије при испуњавању апликације
 3. превод потребне документације
 4. медицински преглед
 5. учење руског језика
 6. дочек у Москви од МКПР тима

У наставку ћемо појаснити сваку од ставки:

 1. Информације о програму стипендија

У редовном термину консултација, бесплатно ћете моћи да добијете све потребне информације о програму стипендија Владе Русије и одговоре на Ваша питања и недоумице. Све што је потребно јесте да дан раније најавите Ваш долазак.

 1. Помоћ и сугестије при испуњавању апликације

Наш тим ће Вам бесплатно помоћи да испуните апликацију за програм стипендија и указати Вам на најчешће грешке кандидата. Све што је потребно јесте да дан раније најавите Ваш долазак у редовном термину консулатација.

 1. Превод потребне документације

Као резултат дугогодишњег успешног рада, успоставили смо сарадњу са угледним преводиоцима и судским тумачима за руски језик из Београда, тако да уз повољне цене и квалитетну услугу можете код нас да преведете сву потребну документацију на руски језик.

 1. Mедицински преглед

С обзиром на дугогодишњи успешан рад на овом пољу, успоставили смо сарадњу са угледним здравственим установама из Београда, а то су MediGroup и Bel Medic. Сви наши чланови имају посебне повољне услове за обављање прегледа у овим здравственим установама на територији Београда.  На овај начин добићете квалитетан преглед и брзу услугу уз повољне цене.

 1. Учење руског језика

Наша организација већ девет година успешно организује опште  и специјализоване курсеве руског језика у региону и као резултат тога израсли смо у најквалитетнију регионалну школу руског језика.

За аплицирање за програм стипендија Владе Русије није обавезно знање руског језика, али да бисте се брже прилагодили новом говорном подручју и да бисте лакше могли да постигнете добре резултате током студија, препоручујемо свима који се одлуче за студије у Русији да савладају барем основе руског језика (А1 и А2 ниво), пре одласка у Русију.

Кандидати који имају знање руског на Б2 нивоу, могу да прескоче припремну годину за учење руског језика. На тај начин скратићете време студија за једну годину и имаћете знатно мање трошкове.

Припремна година је намењена свима који на студије у Русију долазе без адекватног знања руског језика.

 1. Дочек у Москви од МКПР тима

Московски клуб за подршку и развој (МКПР) делује као наша организациона јединица у Москви са циљем окупљања српских студената и младих стручњака у Русији и унапређења српско – руске сарадње. МКПР највећим делом чине студенти и млади стручњаци различитих профила који су дошли на студије у Русију и који су заинтересовани за унапређење српско – руске сарадње на пољу образовања и културе.

Чланови МКПР тима ће дочекати све студенте који долазе на студије у Москву и упутиће их у све најважније информације, које су од великог значаја свакоме ко долази на студије у Москву. Одмах по доласку, имаћете на располагању и наше студенте који су већ дужи временски период у Москви и који могу да Вам одговоре на сва Ваша питања из прве руке.

Термини консултација

 • потребно је да нас контактирате путем мејла или телефона у циљу заказивања тачног термина за консулатације
 • доступни термини су од 18 до 19 часова

За све додатне информације стојимо Вам на располагању. Можете да нас позовете на 065 662 53 25 и 011 265 6888 или пишете на мејл [email protected]