III Конгрес младих научника

III Конгрес младих научника

III Конгрес младих научника

Позивамо студенте мастер студија, постдипломце и висококвалификоване стручњаке узраста до 39 година да се пријаве за учешће на Трећем конгресу младих научника, који ће бити одржан од 28. до 30. новембра у Парку науке и уметности „Сиријус“ у Сочију.

Конгрес организују Министарство високог образовања и науке Русије, Фондација Росконгрес и Координациони савет за питања младих у научној и образовној сфери Савета за науку и образовање при председнику Руске Федерације. Конгрес ће бити један од кључних догађаја Десетогодишњице науке и технологије у Русији.

Конгрес је платформа за размену идеја и искустава између водећих истраживача, младих научника, представника власти, пословних организација, научних и образовних инситуција.

У оквиру овог међународног догађаја биће организовани округли столови, заседања и дискусије о различитим темама истраживачких активности. У њиховом раду учествоваће млади научници, укључујући и представнике образовних институција за високо образовање Руске Федерације.

У 2022. години на Конгресу младих научника учествовало је више од 4 хиљаде људи из Русије и 44 земље света. За његове учеснике обезбеђен је бесплатан смештај и исхрана. Трошкове превоза сносе учесници Конгреса.

Заинтересовани за учешће могу се обратити запосленима у Одељењу за образовни програм Руског дома. Контакт: [email protected], 011/2642-178. Пријаве су отворене до 29. септембра 2023. године.