Школа руског језика „Руски за све“

Једна од првих наших активности била је организовање учења руског језика за своје чланове. Тренутно се курс за наше чланове одржава у Бањалуци, Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву. До краја године планира се покретање курсева у Добоју, Брчком и још неким општинама у РС као и наставак курса у поменутим градовима у оквиру пројекта „Промоција руског језика у Републици Српској“ чија је реализација у току. Поменути пројекат реализуемо у сарадњи са Амбасадом Русије у БиХ , Руским културним центром „Русский мир“, Одсјеком за руски и српски језик и књижевност Универзитета у Бањој Луци те са студентским и омладинским организацијама.

Као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ и Руским домом из Београда обезбједили смо да наши полазници имају могућност да добију свјетски признат цертификат који издаје Министарство образовања Руске Федерације и Институт „Пушкин“ из Моксве. Тестирање се врши два пута годишње у просторијама Руског дома у Београду. Плаћање за тестирање се врши у Руском дому у Београду када дођете на полагања или раније, како они већ одреде.

Такође као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ најбољи полазници наше школе руског језика имају могућност да бесплатно похађају љетњу школу у Москви у трајању од мјесец дана на Државном институту за руски језик „Пушкин“.

У раду користимо најсавременије уџбенике уз пратећи аудио запис по којима ради “Руски дом“ у Београду и љетње школе руског језика у Русији.  Школу руског језика могу похађати наши чланови, тако да уколико сте заинтересовани потребно је да постанете наш члан.

Часови се одржавају два пута седмично по два школска часа.

  • Курс за А1 и А2 ниво траје 4 мјесеца.
  • Курс за Б1 ниво траје 5 мјесеци.
  • Курс за Б2 ниво траје 5 мјесеци.

По завршетку курса полаже се тест и затим се добија одговарајућа потврда о похађању курса.

За додатна питања и пријаве за курс контактирајте нас путем телефона 065 982 630 или мејла  [email protected]

Поменути мејл се провјерава више пута дневно тако да ћете одговор на постављено питање добити веома брзо.

Видимо се!