Одржан семинар о стипендијама владе Русије на Универзитетима у РС

Одржан семинар о стипендијама владе Русије на Универзитетима у РС

 

СРП „Братство“  у сарадњи са Амбасадом Русије у БиХ организовало је семинар о стипендијама владе Русије за основне, магистарске и докторске студије који је по први пут одржан на оба Универзитета у РС.

Семинар је одржан 15. марта на Правном факултету у Бањој Луци и на Филозофском факултету на Палама.  Презентацији у Бањој Луци присуствовало је преко 250 студената и средњошколаца, а међу пристунима били су и представници Министарства просвјете и културе РС.  Презентацији на Палама уз представнике Амбасаде Русије присуствовало је око тридесет студената Одсјека славистике као и представници других факултета. 

Ово је изузетно важан догађај прије свега за младе људе који желе да се усавршавају у Русији, а који до сада нису имали прилику да се упознају са условаима  и детаљима везаним за стипендирање владе Русије. Такође  ово је и значајан корак ка побољшању сарадње у области науке и образовања вискошколских установа РС и Русије и један од начина да се из године у годину повећава број одобрених стипендија за студенте и средњошколце, кроз популарисање програма стипендија. До сада је на студије у Русију отишло 47  грађана БиХ. 

Доласком у великом броју, млади РС су показали колико је интересовање за студирање у Русији, а у пролог томе рећи ћемо само да је сала Правног факултета у БЛ била мала да прими све заинтересоване!

СРП „Братство“