Најбољи полазници награђени бесплатном школом руског језика у Москви

Најбољи полазници награђени бесплатном школом руског језика у Москви

Најбољи полазници награђени бесплатном школом руског језика у Москви

Српско-руско пријатељство Братство је и ове године наставило са традицијом награђивања најбољих полазника наше школе руског језика „Руски за све“. Пројекат се реализује уз подршку Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Погледајте како су се они провели овог љета и прочитајте њихове утиске:

„Мјесец дана у Москви? То је тридесет изузетних дана. Тридесет дана интензивног учења језика; настава, руски професори, уџбеници. Тридесет дана живота у метрополи која живи својим животом. Тридесет дана свакодневних сусрета из којих се учи о начину живота великог града и великог народа; сусрета из којих се учи језик.“
Игор Мирјанић
Љетња школа руског језика у Москви било је једно велико и незаборавно искуство које бих свакоме препоручио. Поред културних знаменитости које нуди град, могућност упознавања и дружења са људима помаже веома великом напретку како у учењу руског језика, тако и у практичној примјени већ наученог. Упознао сам се са руском културом, традицијом и кухињом, а имао сам и срећу да будем дио свјетског првенства у фудбалу. То је била велика степеница ка учењу језика и вјетар у леђа за даљи напредак.
Коља Добровољски

Тридесет дана је премало да бисмо упознали Москву и пронашли себе у њој, али довољно да се човјек заљуби и пожели да се врати. Једноставно, тридесет дана које је тешко заборавити.
Татјана Ђукић

 

 

Поред свих мјеста које смо посјетили постоји још нешто што Москву чини посебном, а то је народ. Осјећао сам се као у свом родном крају, као да припадам ту. Сви су културни, спремни да помогну, сви желе са вама  попричати… И када виде да не владате руским језиком баш најбоље спуштају се на ниво који ви разумијете, говоре спорије и једноставније.
Марко Грумић