Изложба фотографија Валерија Близњука од 15. марта у Бањој Луци

Изложба фотографија Валерија Близњука од 15. марта у Бањој Луци

Изложба фотографија Валерија Близњука од 15. марта у Бањој Луци

Српско-руско пријатељство „Братство“ у сарадњи са Добротворним фондом Светог кнеза Лазара из Москве,  уз подршку Представништва Републике Српске у Руској Федерацији позива вас  на изложбу руског умјетника Валерија Близњука „Начин живота“, која ће се одржати у Бањој Луци од 15. до 25. марта у Културном центру Бански двор, салон бана Светислава Тисе Милосављевића, други спрат.

Свечано отварање изложбе фотографија руског фотографа  Валерија Близњука „Начин живота“ одржаће се у петак 15. марта са почетком у 19 часова у Банском двору у Бањој Луци, салон бана Светислава Тисе Милосављевића, други спрат.

Изложба „Начин живота“, припремљена посебно за Србију и Републику Српску, показује широј јавности мање познату Русију, њене скривене углове и лица становника ових непознатих предграђа. Таква Русија, непознаница је не само међу странцима, него и међу самим Русима. Управо због тога, велики дио изложених четрдесет радова представља руски сјевер и његова скривена места: Соловецка острва, Архангелска област, мали град Тутајев. Други дио изложбе посвећен је планини Атос у Грчкој и храмовима Србије, те онима који живе на овим мјестима и предијелима: људима – дјеци, старцима, монасима.

Валериј Близњук

Валериј Близњук је рођен у Москви 1964. године.  Дипломирао је на Московском државном умјетничком институту В. И. Суриков 1990. године. Током 90-их година почео се интезивно бавити фотографијом,  што је временом постало његова професија. Као фотографски умјетник Валериј Близњук учествовао је у разним изложбама. У периоду од 2016. до 2018. године његови радови из серије „Света гора“ су представљени на међународним сајмовима у Солуну (Грчка), Београду (Србија), Истанбулу (Турска), Никозија (Кипар), Костур (Грчка), те у многим градовима Русије.