Љето у руској престоници

Љето у руској престоници

Љето у руској престоници

За вријеме наставе руског језика Жељко је остварио одличне резултате и самим тим добио прилику да проведе мјесец дана у руској престоници. Своје утиске из главног града нам преноси у наставку.

Дуго сам имао жељу да посјетим и осјетим чари Москве. Иако се прилика за то пружила нешто раније од нашег једномјесечног боравка на љетној школи, то не умањује љепоту искуства стеченог са новим другарима у једном од најљепших градова свијета. Професори су својим трудом, залагањем и љубазношћу посебно уљепшали вријеме проведено на часовима руског језика, литературе и културе уопште.

Уз професоре смо много научили о тој великој земљи, чак су нам и говорили која мјеста да обиђемо јер су знали да нас ништа неће моћи да задржи од даноноћног глуварења по Москви. У граду се налазе многе грађевине, паркови и споменици неких прошлих срећнијих, али и тужнијих времена. Лично ме је обрадовала прилика да упознам пријатеље који потичу из страних земаља, страних култура. Они додатно обогаћују већ богато искуство које љетна школа нуди, дајући му нову димензију оснивањем пријатељстава која могу да издрже тест времена. Руска престоница никога неће оставити равнодушним.

Уколико је и твој жеља да осјетиш дух Русије и упознаш њихову културу на правом си мјесту. Пријаве на курс руског језика су у току у Бањалуци, Београду и Сарајевy. Чекамо те.