Москва Сити – модерна Москва

Москва Сити – модерна Москва

Москва Сити – модерна Москва

Престоница Русије обилује здањима и знаменитостима које ће вас очарати, међутим неизоставни део обиласка Москве је свакако и пословни центар – Москва Сити. Управо због специфичног стила градње и савременог изледа, овај део града привлачи велики број младих људи. У Москва Ситију се одигравају важни пословни састанци, одржавају промоције најскупљих брендова, једу јела најпознатијих кувара ресторана са најлепшим погледом.

Пројекат је започет још деведесетих година, а финални део изградње је резервисан за 2024. који подразумева изградњу додатних комплекса. У оквиру пословног комплекса „Федерација“ се налази до 2017. године највиши солитер у Европи. 2017. га је престигао петербушки „Лахта центар“. Како би доказали колико су стакла чврста на овој „кули“, приликом отварања су бацали комаде намештаја не би ли се стакло разбило – међутим, није. Постоје једино пукотине на стаклима ресторана „Сиксти“ што многи сматрају доказом лоше градње. Ариктеткте тврде да није дошло до накнадног пуцања стакла, већ су приликом саме градње постављена напукла стакла, а замена је била толико скупа, да су од ње одустали.

2019. у Москва Ситију је отворен још један у низу екслузивних ресторана „Birds“. У њему гости могу да уживају у погледу са висине од невероватних 337 метара.

У оквиру Москва Ситија постоји и  стамбени простор, али су цене квадрата изузетно скупе, те није за свачији џеп. Слављење рођендана, веридбе или просидбе у некој од високих зграда Москва Ситија су такође у последње време постали једна од најинтересантнијих појава.

Москва је град контраста – од традиције и топлине до модерног и урбаног. Приликом постете Москве изаберите и једно и друго, а Москва Сити неизоставно обиђите као представника савремене, забавне, занимљиве и богате Москве.

Аутор текста: професор руског језика Милица Перић