Студенти из Републике Српске посјетили Русију

Студенти из Републике Српске посјетили Русију

 

Друштво српско-руског пријатељства „Братство“ из Бањалуке реализовало је и ове године посјету Русији студентата из Републике Српске у оквиру пројекта „У сусрет Русији“.

Студенти из цијеле Републике Српске, уз остале учеснике пројекта, посјетили су Москву, Санкт Петербург, Минск и Краков. Основни циљ пројекта је био упознавање младих из Републике Српске са културом, историјом и традицијом Русије и руског народа. .Драго нам је што можемо рећи да је овај пројекат прерастао у традицију. Учесници пројекта су имали прилику да се из прве руке упознају са културно – историјским богатством два највећа руска града Москве и Санкт Петербурга. Ово је била јединствена прилика за многе да прошетају Црвеним тргом, Невским проспектом, да виде раздвајање мостова на Неви, пробају руску вотку и упознају Русе и прелијепе Рускиње те да посјете најсветије мјесто у Русији,  манастир Тројице – Сергијева лавра гдје се налазе мошти Светог Сергеја Радоњешког.

Трудићемо се да и у наредном периоду наставимо да реализујемо пројекте који имају за циљ да млади људи из Републике Српске упознају Русију, руску културу и нама братски руски народ. У том свјетлу битно је напоменути да смо омогућили да током јула три најбоља полазника наше школе руског језика похађају бесплатно љетњу школу у Москви у трајању од мјесец дана. Тако је љето 2014. године било у знаку боравка младих људи из РС у Русији.

Посебну захвалност на помоћи у реализацију овог пројекта дугујемо Амбасади Русије у БиХ и Универзитету у Бањој Луци као и партенрским организацијама у Русији и Бјелорусији.

2

 

 

IMG

 

1