Концерт ансамбла народних пјесама и и игара „Чернозјомочка“

Концерт ансамбла народних пјесама и и игара „Чернозјомочка“

Концерт ансамбла народних пјесама и и игара „Чернозјомочка“

У нашем граду ће боравити делегација професора и студената Државног универзитета „Император Петар I” из Вороњежа.

Циљ доласка делегације је презентација различитих програма Универзитета онима који су заинтересовани за студирање у Русији те наступ њиховог ансамбла руске пјесме „Чернозјомочка“

Презентација и концерт ће се одржати у уторак 6. новембра у Концертној дворани Банског двора, са почетком у 12.30, улаз је слободан.

„Чернозјомочка“ је ансамбл Државног универзитета „Петар I“ из Вороњежа и добитник је награда на Међународним и сверуским такмичењима. Проглашен је за један од најбољих студентских ансамбала. Броји више од 100 чланова у пјевачкој и играчкој групи и оркестру. Репертоар ансамбла заснива се на традицијама народа Централне Русије.

Током 51 године свог умјетничког рада, ансамбл је одржао више од 6000 концерата широм Русије, на Кипру, у Њемачкој, Грчкој, Италији, Чилеу, Бугарској, Украјини, Пољској, Румунији, Аустрији, Француској, Мађарској, на Куби, у Кини, Босни и Херцеговини и итд.

На концерту у Банском двору учествоваће 20 извођача који ће на јединствен начин дочарати народну традицију Централне Русије.