Конференција о статусу руског језика у Републици Српској, најава

Конференција о статусу руског језика у Републици Српској, најава

Свједоци смо да су у посљедње вријеме честе расправе о статусу руског језика у Републици Српској, али без валидних аргумената. Да би се то промјенило Друштво српско-руског пријатељства „Братство“ организовало је у марту и априлу 2013. године истраживање о статусу руског језика у Републици Српској, којим смо обухватили преко 800 испитаника узраста до 30 година, а све у циљу добијања што вјернијих података о статусу руског језика и одржавања Конференције о истом.

Учешће у Конференцији поред представника СРП „Братство“ су потврдили представници Амбасаде Руске Федерације у БиХ, Руског културног центра „Русский мир“ из Бања Луке, Министарства просвете и културе РС, одсјека за руски и српски језик и књижевност Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци и Паневропског универзитета „Апеирон“.

Конференција о статусу руског језика ће се одржати 27. јуна 2013. године са почетком у 18.00 часова  у малој вјећници Културног центра Бански двор у Бањалуци.

Као домаћини не можемо пожељети ништа друго већ да ова Конференција буде плодоносна и успјешна. Након Конференције предвиђено је штапање Зборника реферата свих учесника са посебним освртом на резултате проведеног истраживања.

Добро дошли!