„БРАТСТВО“ ДАРОВАЛО СВОМ ГРАДУ ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ И ИЗЛОЖБУ

„БРАТСТВО“ ДАРОВАЛО СВОМ ГРАДУ ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ И ИЗЛОЖБУ

Друштво српско руског пријатељства „Братство“ 10. и 12. октобра било је домаћин двема занимљивим манифестацијама.

Прво је, 10. октобра у пуној дворани Дома омладине у Бањој Луци, одржанo „Вече ауторске поезије аутентичних јунака (В.А.П.А.Ј.)“. Једночасовни програм обиљежила je искрена љубавна поезија Милана Ракуља, дубока емоција Слободана Марковића и сатира својствена Ернесту Ернију Бучинском. Одабране стихове младих пјесника, од којих су неке по први пут представили јавности, музички је испратила Кристина Иветић на виоли уз подршку Бучинског на акустичној гитари. Допринос В.А.П.А.Ј-у дали су и гости изненађења Стево Грабовац и Слободан Салић, који су са неколико својих пјесама освјежили вече.

 

„Вече је било инспиративно и занимљиво. Волим поезију и право је задовољство било слушати наше младе пјеснике. Надам се да ћете и убудуће организовати сличне манифестације“, рекла је  Драгица Пена,  једна од посјетилаца пјесничке вечери.

В.А.П.А.Ј.

 

 

„Упознај, заволи, посјети Бјелорусију“, назив је изложбе фотографија коју је организовало „Братство“ у сарадњи са „Српским центром“ из Минска. Изложба гдје су се Бањолучани могли упознати са природним, културним и историјским знаменитостима Бјелорусије, трајала је од 12.  до 15. октобра у изложбеном простору парка Петар Кочић, популарном Стакленцу.

„Жељели смо да се грађани нашег града упознају са Бјелорусијом, земљом која је нама географски далеко, али која нам је изузетно блиска, како по култури, тако и по историји. Овај пројекат радимо у сарадњи са пријатељима из Бјелорусије који ће у Минску организовати изложбу фотографија посвећених нашој Републици Српској“, казао је члан „Братства“ Игор Шикањић.

„Веома занимљива изложба. Нажалост мало знам о Бјелорусији, њеном народу и земљи и ово је права прилика да се колико толико упознам са њом. Видјевши слике музеја, фонтана и препознатљивих симбола, у мени се пробудила жеља да посјетим Бјелорусију. Надам се да ћу имати прилику за то“,  рекао је посјетилац, Никола Аничић.

 

Упознај, заволи, посјети Бјелорусију

 

Упознај, заволи, посјети Бјелорусију

 

Из „Братсва“ најављују да ће наставити са активностима у циљу промоције српско-руског пријатељства, руске културе и словенског јединства.

 

Азтор: Газета