Изложба фотографија „Упознај Републку Српску“ биће отворена у Москви од 21. – 25. априла

Изложба фотографија „Упознај Републку Српску“ биће отворена у Москви од 21. – 25. априла

Друштво српско – руског пријатељства «Братство» се одлучило да представи Републику Српску руској јавности кроз пројекат «Упознај Републику Српску». Са жељом да се исприча једна необично-обична прича о животу, настала је идеја о представњању Републике Српске путем фотографија. Оне су биљежиле посебност Републике Српске, њене градове, села, архитектуру, људе, њихову свакодневицу, њихов живот, културу и обичаје.

Изабране фотографије су свједочанства посебног сензибилитета људи са простора Републике Српске, њиховог окружења, културних и других прилика. Изложба је испирисана културно – историјским наслеђем, природним и другим богатствима. Ова изложба је, на неки начин, водич кроз Републику Српску, путоказ кроз вријеме, стуб за будуће генерације и све оне знатижељнике који би да се упуте у неки неистражен, магичан простор, јер РС, заиста то јесте.

Ни на једном мјесту на свијету нећете видјети толико испреплетености оновременог и модерног, епског и лирског, митског и реалног, легендарног и стварног, колико на овом «малом» простору. Све има свој почетак и крај, али догађаји, улице, људи и у крајњој линији фотографије имају свој одвојени ток, своју причу, своје битисање.

Изложба ће бити отворена од 21. до 25. арпила у Московском дому националности. Линк на руском језику http://www.mdn.ru/cntnt/meropriyatiya/archive/n33533.html?item=1&par0=6
Добро нам дошли!