Од априла лет из Бањалуке за Москву!

Од априла лет из Бањалуке за Москву!

Од априла лет из Бањалуке за Москву!

Лет Бањалука-Москва требало би да буде успостављен већ од априла, изјавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Трнинић је рекао да Министарство саобраћаја и веза и управа бањалучког аеродрома воде преговоре са једном приватном компанијом из Русије о увођењу ове авио-линије.

„Имамо конкретан приједлог уговора на столу. Ако све буде ишло планираним током, а очекујемо да хоће, већ од априла ћемо имати летове за Москву из Бањалуке. У плану су три лета седмично. Радимо на овом послу веома активно и на добром смо путу да га реализујемо“, рекао је Трнинић за „Вечерње новости“.

„За јесен спремамо велико изненађење, али нека засад то остане тајна“, нагласио је Трнинић.

Према његовим ријечима, у плану је проширење писте на бањалучком аеродрому и преуређење пријемне зграде и свих пратећих садржаја на аеродрому.

„Отварајући три линије у сарадњи са компанијом `Рајанер` и договарањем четврте ка Берлину, прошле године смо направили изузетне помаке у авио-саобраћају у Српској. Промијенили смо приступ и то нам се враћа рекордним бројем путника. Нећемо се зауставити и идемо даље“, каже Трнинић.

Извор: Срна