Образовни маратон „Актуелна Русија“

Образовни маратон „Актуелна Русија“

Образовни маратон „Актуелна Русија“

У периоду од 9. до 10. децембра 2020. године у Републици Србији биће одржан Образовни маратон „Актуелна Русија“.

Основни циљ пројекта је подизање нивоа припреме о знања стручњака из Републике Србије чији је рад повезан с професионалним коришћењем руског језика.

 Циљна публика:

  • преводиоци и предавачи руског језика
  • млади који планирају упис и студије на руским високообразовним установама општеобразовног и стручног профила
  • млади чији је рад повезан с коришћењем руског језика, а који планирају заснивање радног односа у Русији

Образовни маратон „Актуелна Русија“ представља дводневни образовни практично оријентисан програм, у чијим ће оквирима учесници добити употпуњена најсавременија знања, методике, практике и технике кроз игру од водећих руских стручњака у области предавања руског језика и књижевности и преводилаштва.

Додатно ће у оквиру програма бити представљено искуство државних и приватних финансијских инструмената подршке учењу руског језика у иностранству и формати комерцијализације наставне делатности. Широко ће бити представљен потенцијал руског високог образовања, како општег тако и стручног, као и потребе за радним капацитетима страних стручњака.

Програм сваког тематског блока одвијаће се паралелно, изузев заједничких тематских предавања и заједничких организационих манифестација.

За активне учеснике Манифестације предвиђена је и стимулација у виду претплате на електронску библиотеку стручне литературе на руском језику.

 У оквиру манифестације биће одржан конкурс „Руски језик Пријатељства“ на ком учесници имају задатак да напишу есеј на одређену тему. Теме ће бити објављене на званичном сајту.

По завршетку Конкурса победницима ће бити уручене награде: претплата на електронску библиотеку, док ће свим финалистима бити прослеђене књиге. Главна награда – лаптоп.

Ради утврђивања стечених знања и мотивације за даљи развој у својој сфери делатности, након одржаног образовног програма Образовног маратона планирано је да се учесницима на дар објави 40 тематских видео-клипова са ограниченим приступом на званичном сајту. Званични сајт Образовног маратона „Актуелна Русија“ у Републици Србији: www.actualrussia.rs