Прикупљање средстава за штампање књига о Косову и Метохији и Јужној Осетији, укључи се у акцију

Прикупљање средстава за штампање књига о Косову и Метохији и Јужној Осетији, укључи се у акцију

 

 

Обраћам Вам се са молбом за учешће у штампању документарних књига са фотографијама „Косово: поглед изнутра“ и „Јужна Осетија: поглед изнутра“.

Детаљне информације, електронску верзију и одломке из књига можете наћи на сајту  www.batraeva.ru  Информације о прикупљању средстава и одговоре на сва питања даваћу преко линка facebook http://www.facebook.com/photo.php?fbid=357416504269996&set=a.357416500936663.95126.357400714271575&type=1&theater#!/profile.php?id=100002384223924  

Више о мом досадашњем раду можете сазнати тако што ћете моје податке: (Батраева Наталья Афанасьевна) унети у Интернет претраживач.

«У тренутку проглашења независности Косова, реченица која се најчешће чула била је: „Све што сада раде у Србији поновиће после и са вама у Русији“. Као очевидац тих догађаја, знала сам да су те речи истините, али ми ипак нисмо хтели да поверујемо у њих док није загрмело иза Кавказа…“

У Србији кажу: „Бог на небу, Русија на земљи“. Русија је од прастарих времена била заштитница и покровитељка православних народа. У нашим венама је крв оних којима је част била важнија од живота, и који су као добровољци ишли да ослобађају хришћане од муслимана. Ове књиге су израз саосећања, документарна историјска сведочанства и покушај да се прикаже ванвременски духовни смисао савремених догађаја и слика онога што би могло да нам се деси.
Током последње три године, обраћајући се свим могућим инстанцама и разним људима, покушала сам да на све могуће начине објавим ове књиге. Ако оне буду одштампане од народних прилога, доказаће да прорачун и профит нису постали мерило наших вредности и посрамиће чиновнике, богате и познате од којих је помоћ узалуд тражена.
Обраћам се лично свима који читају ове редове: ако можете макар мало да помогнете, молим Вас да постанете ктитор ових књига. Важан је сваки, па и најмањи прилог. Ако овај позив остане без одговора, одлучила сам да неопходна средства позајмим. То је крајњи и мучан излаз, али у супротном случају савест ми неће дати мира док не одштампам књиге.

Начин уплате прилога. Прилоге можете уплатити лично, у Краснодару, мени, [email protected], у Москви, Олги Владимировној Серебровској [email protected], у Санкт Петерзбургу Александру Орлову, [email protected], а у Београду – Људмили Дајовић, [email protected], тел.+ 381 642420609. Ови људи су познати по свом учешћу у акцијама за добровољну помоћ Србима. Остали начини на које можете обавити уплату у Русији или другим земљама наведени су овде Уколико правна лица буду заинтересована да пруже помоћ, сви документи неопходни за уплату биће обезбеђени преко штампарије. Прилози ће се прикупљати у току два, највише три месеца, колико је потребно да буде завршена књига о Косову.

Приложници: имена свих који пруже помоћ биће наведена у књигама. Аутор се обавезује да ће прве примерке књига који изађу из штампе послати са посветом свим дародавцима. Ваш допринос се може сматрати као прилог, читалачка претплата или уплата електронске верзије већ објављене књиге .

Буџет: књига о Јужној Осетији је спремна за штампу. Постоје две верзије, на руском и на енглеском. Рад на књизи о Косову тренутно је заустављен због немогућности да се објави, за штампу је спремљено око 80% материјала. Књиге у тврдом повезу са по 192 стр. урађене су као фотографски албуми за које је потребан мат папир и штампа у пуном колору. Цена штампе зависи од тиража, минималан износ је 6 000 евра, а средњи 11 000 евра по једном наслову. Тренутно се располаже са 1 000 евра и 1 000 америчких долара, које су приложили два дародавца.

Молимо Вас да проследите ову поруку.


Наталья Батраева